V dňoch 7. – 11. marca 2022 sa v CVČ KNM uskutočnil jarný prímestský tábor. Krásny týždeň zažilo 35 detí, počas ktorého vymenili starý kolektív v škole za nový.

Prvý táborový deň sa detičky medzi sebou zoznámili, rozdelení na skupiny stihli vyrobiť milý tulipánový pozdrav k MDŽ a zašportovať si v telocvični ZŠ Nábrežná. Po dobrom obede sa deti zúčastnili filmového premietania rozprávky Spievaj 2 v Žiline.

Druhý deň sa konala malá detská olympiáda v mestskej športovej hale v KNM. Víťazi si odniesli pekné ceny a každý súťažiaci dostal drobnosť aj medailu na pamiatku. Poobede účastníci tábora absolvovali v skupinkách kreatívnu činnosť, spoločenské hry a hry na interaktívnej podlahe, čo sa deťom veľmi páčilo.

Tretí táborový deň sme autobusom vycestovali na výlet do Liptovského Mikuláša. Prvá zastávka bola v krásnom múzeu: Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva a potom sa deti vyšantili v zaujímavej galérii ILUSIA plnej optických klamov, kde si všetci urobili krásne fotky na pamiatku.

Štvrtý deň jarného tábora začal príjemnou slnečnou prechádzkou po našom meste. Deti si oddýchli pri tvorení vlastného balónika v CVČ KNM. Na obed sme sa odmenili palacinkami a potom sme sa presunuli do našej hvezdárne, kde detičky absolvovali zaujímavú prednášku s prehliadkou kupoly.

Posledný deň sa táborníci vzdelávali na prednáške s pánom lesníkom J. Vojtekom. Obed sme strávili na hospodárskom dvore v Ochodnici, kde mohli deti nakŕmiť ovečky aj pohladkať malé jahniatka. Potom nám svoju prácu ukázal pán kováč, od ktorého každý účastník tábora dostal malú podkovičku pre šťastie. Poobede sme si vyhodnotili tábor, odovzdali účastnícke listy a oddychovali pri hrách na interaktívnej podlahe, ktorá opäť zožala veľký úspech.

Ďakujeme všetkým zúčastneným, že sme spoločne strávili pekné jarné prázdniny a nadobudli nové zážitky. Za výpomoc ďakujeme pracovníčkam CVČ KNM: Bianke Jurkovičovej, Barborke Mišáni a manželom Bandurovcom.

 

Vypracovala:  Mgr. Edita Ďuranová,                                                                                 

odd.estetickej výchovy

Jarný prímestský tábor 2022

Jarný prímestský tábor 2022