Bolo super... Pekný týždeň zažilo 30 detí v jarnom prímestskom tábore, ktorý organizoval CVČ, Komenského, Kysucké Nové Mesto.
V čase od 24. do 27. februára 2020 vymenili svoje maminky a pani učiteľky za tetušky Majku, Danku, Hanku a známy kolektív z triedy zamenili za nový. Učili sa rešpektovať jeho pravidlá, prispôsobiť sa, starať sa o svoje veci, dbať o svoje zdravie... ale aj to , že treba ukázať svoju šikovnosť, zručnosť, vedomosti a tak vyniknúť a začleniť sa do nového kolektívu.
Deti pri kolektívnych hrách relaxovali, nechýbali zábavné súťaže, ani tvorivá dielnička. Tu si vyrobili fašiangovú postavičku. Jeden je zručný, iný šikovný na šport, no všetci ukázali, že sa hýbu a športujú s radosťou. Potvrdilo sa to v táborovej olympiáde.
Pekný zážitok si odniesli z návštevy mini zoo v Žiline. Videli malých i veľkých hadov, korytnačky, morčatá, zajačiky...Dlhšie sa zdržali pri papagájovi, opičkách, lemurovi, páčili sa im prenádherne zafarbené bažanty a exkurziu sme ukončili pri lamách. Krátkou vychádzkou zišli k vodnému dielu Žilina. Počasie deťom prialo a pred filmovým predstavením Ľadová sezóna3 sa do sýtosti nadýchali a vybehali na čerstvom v zduchu. Väčšina detí 1x navštívila Budatínsky hrad a tak pozorne počúvali a pýtali sa. Pobyt v zábavnom detskom parku v Mojši a šantenie v Aquarelaxe v Dolnom Kubíne prispeli k naplneniu detskej radosti.
Všetci si z tábora odnášajú pekné spomienky, výrobky, drobné odmeny za aktivitu a súťaže. K jarnému táboru sa deti budú vracať v spomienkach aj pri čítaní rozprávkovej knihy, otvorení šlabikára či pracovného zošitu. Každý totiž dostal účastnícky list v tvare záložky do knihy.

Spracovala: Klušáková Mária, vedúca tábora

Prímestský tabor

Prímestský tabor

Prímestský tabor

Prímestský tabor