V letných mesiacoch máme oveľa viac času na rôzne športové aktivity, spoznávanie krás, miest, ľudí... Takto to bolo aj počas uplynulých letných prázdnin. Centrum voľného času Kysucké Nové Mesto už po 15 krát organizoval letný tábor so zameraním na cykloturistiku. Od 5. do 12. júla 2017 sa pre 16 detí stala prechodným domovom malebná dedinka MOŠOVCE vo Veľkej Fatre. Počas celého pobytu sme spoločne spoznávali Veľkú Fatru a jej okolie. Každodenné cyklotrasy viedli po Turčianskej cyklomagistrále, ktorá patrí medzi najkrajšie a najlepšie značené.. Prvá túra bola testovacia, preverila naše fyzické schopnosti v jazde na bicykli. Spoznali sme okolie dedinky, navštívili chovnú stanicu pstruhov, kde nám správca porozprával o chove pstruhov od celkom maličkých až po dospelé jedince, ktoré sa dostávajú na kuchynský stôl. Počas ďalších dní sme navštívili rodný dom J.Kollára, múzeum remesiel, ranč v Mošovciach, ranč vo Valentovej, Gaderskú dolinu, Blatnicu, Turčianske Teplice... Všetky spomínané miesta sme navštívili na bicykloch, tento spôsob prepravy všetci zvládali a boli spokojní. Veď tak krásne miesta a pohľady na prírodu z bicykla nemožno porovnávať s jazdou v aute. V areáli penzióna, veľmi milých majiteľov, mali deti k dispozícií krásne izby s vlastným sociálnym zariadením, spoločenskú miestnosť, altánok s hojdačkami kde sa odohrávali rôzne spoločenské aktivity, hry a súťaže. Každý deň sme ukončili futbalovým zápasom na ihrisku s umelou trávou. Počas tábora sme tiež navštevovali kúpalisko v Turčianskych Tepliciach, nechýbali ani vedomostné súťaže, opakovali pravidlá cestnej premávky a riešenia dopravných situácií, účastníci si vyrobili suvenír, naučili sa pracovať s mapou a buzolou , opravili defekty na kolesách. Počas dažďa sme navštívili telocvičňu ZŠ, mesto Martin. Za 8 dní v tábore sme najazdili od 100 do 130 kilometrov/ podľa výkonnosti a veku/ a prešli viac ako 20 km pešo.

Na záver chcem vysloviť veľké poďakovanie vedúcim, ktorí dobrovoľne už niekoľko rokov sa zúčastňujú na týchto táboroch. V tomto roku vďaka patrí Romanovi Minarovičovi, Majke Ondreášovej a Monike Gregušovej. 15. ročník cyklotábora sa opäť vydaril a tešíme sa na budúce prázdniny.

Vedúca tábora : Hanka Behúňová – CVČ KNM


spomienka na leto 2017 spomienka na leto 2017 spomienka na leto 2017 spomienka na leto 2017 spomienka na leto 2017 spomienka na leto 2017